Looking for a delicious appetizer to make the next time you have people over? We got you covered!

Ingredients

500g chicken

2 rolls of (round) pizza dough

60ml hot sauce

120g cheddar cheese

120g cream cheese

A tiny bit of blue cheese (optional)

Crème fraiche

Chives

 

  1. Chop the chicken into small cubes and fry it.
  2. Grate the cheddar cheese (make HSG grate again!).
  3. Mix the cream cheese, the chicken, the hot sauce (I used Sriracha), and the cheddar until combined.
  4. Cut the dough into triangles and make a ring. The tip of each triangle faces outside and it should resemble a sun (the dough will overlap) in the end. You’ll probably need 12-16 triangles depending on how big your baking sheet is.
  5. Put the cream cheese mixture on the part of the ring close to the hole in the middle.
  6. Top with some blue cheese crumbles (optional).
  7. Wrap the dough triangles around the filling and secure the tip under the bottom layer of the dough.
  8. Bake around 25 minutes at 190°C.
  9. Fill a small bowl with some crème fraiche and garnish with some freshly chopped chives.
  10. Serve and enjoy!

Du suchst nach einem Snack den du deinen Freunden bei ihrem nächsten Besuch servieren kannst? Hier bist du richtig!

Zutaten

500g Poulet

2 Rollen (runder) Pizzateig

60ml Hot Sauce

120g Cheddar

120g Frischkäse

ein kleinwenig Blauschimmelkäse (optional)

Crème fraiche

Schnittlauch

 

  1. Schneide das Poulet in kleine Würfel und brate es.
  2. Reibe den Cheddar.
  3. Mixe den Fischkäse, das Poulet, die Hot Sauce (ich habe Sriracha genommen) und den Cheddar bis alles gut vermischt ist.
  4. Schneide den Teig in Dreiecke und mach einen Ring daraus. Die Spitze jedes Dreiecks schaut nach aussen und am Ende sollte das ganze einer Sonne ähneln (der Teig sich überlappen). Du wirst so etwa 12-16 Dreiecke brauchen, abhängig davon wie gross dein Backblech ist.
  5. Platziere den Frischkäse-Mix auf dem Teig nahe dem Loch in der Mitte.
  6. Verteile ein paar kleine Blauschimmelkäse Stückchen auf dem Mix (optional).
  7. Wickle die Teigdreiecke um die Füllung und fixiere die Spitzen unter dem Teigboden.
  8. Für etwa 25 Minuten bei 190°C backen.
  9. Eine kleine Schüssel mit Crème fraiche füllen und mit frisch gehacktem Schnittlauch garnieren.
  10. Servieren und geniessen!